Fenomenalne princes krofne na drugačiji način
Sastojci:
Za krofne:
-6 jaja
-150 g masti ili putera ili margarina
-150 g mekog brašna
-250 ml vode
Za fil:
-1 l slatkog melka
-6 jaja
- 12 supenih kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
Priprema:
1. Priprema krofni: Masnoću staviti u hladnu vodu, a potom na ringlu da provri. Čim provri dodati brašno, intezivno mešajući i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri. U međuvremenu umutiti 6 jaja - posebno belanca, posebno žumanca. Kad su dobro umućena spojiti ih pa ih dodati još toplom masnom testu. Dobro izmešati. Masa je dovoljna za tačno 40 krofni.
Puna kašika testa se stavlja u pleh na 20 pravilno raspoređenih mesta, jer krofne porastu, pa da se ne slepe. Peći 7 minuta u već zagrejanoj rerni na 220 °C, a zatim jos 13 minuta na 200 °C.
2. Umutiti jaja, šecer i pudinge u 100 ml mleka. Posebno prokuvati 900ml mleka i u njega polako mešajući, dodati prethodno umućenu masu. Kuvati fil da se zgusne, da ne curi sa kašike u mlazu.
Ohlađene krofne filovati po sredini, ohlađenim filom. Princes krofne preliti topljenom čokoladom ili šećerom u prahu.
Izvor: recepti.org