Italijanski tiramisu sa belom čokoladom i kajsijama
Sastojci
3 jajeta
50 g šećera
100 ml šlaga
125 g sira maskarpone
2 kajsije iz kompota
150 ml soka od kajsija (iz kompota)
sok od pola limuna
15 ml belog vina
4 piškote
2 kašike rendane bele čokolade
1 kašičica rendane kore limuna
Priprema
1. Mikserom dobro umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen šlag i maskarpone sir i dobro promešajte.
2. U drugoj posudi umutite čvrst šam od belanaca, a zatim polako dodajte umućenom kremu od žumanaca.
3. Pomešajte sok od kajsija, narendanu limunovu koru i sok i belo vino i dobro promešajte na tihoj vatri dok se ne napravi sirup.
4. Umočite piškote u sirup od kajsija, a zatim stavite u kalup za torte. Kajsije stavite preko piškota, a preko njih nanesite fil.
5. Pre serviranja sklonite obruč sa kalupa i dekorišite belom čokoladom i korom pomorandže, ili na klasičan način - kakao prahom.
Izvor: lepaisrecna.rs