Janoš torta: Mekani biskvit sa filom od čokolade i oraha

Janoš torta: Mekani biskvit sa filom od čokolade i oraha

Sočna poslastica koju možete služiti na različitim proslavama.

Sastojci:

Kora

4 jaja
10 kašika vode
1/2 praška za pecivo
300g šećera u prahu
200g brašna
100g mlevenih oraha

Fil

100g mlevenih oraha
100g čokolade za kuvanje
50g margarina

Dekoracija

500g šlag krema

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanca pa belanca umutiti u čvrst sneg. U žumanca dodati šećer i mutiti penasto. Dodati vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati mlevene orahe i sve to umutiti mikserom. Na kraju varjačom sjediniti sa izmućenim belancima.

Peći koru na 180 stepeni 25 minuta.

Za fil čokoladu otopiti sa margarinom dodati orahe pa sve umešati.

Ispečenu koru ohladiti, preseći na pola i filovati. Prekriti umućenim šlagom i ukrasiti voćem. Prijatno

Izvor: stvarukusa.rs

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.