
Jednostavan domaći puding
Sastojci
100 g šećera
3 kašike kakaoa
1/4 šolje gustina
prstohvat soli
660 ml mleka
2 kašike putera, sobne temperature
kašika ekstrakta vanile
Priprema
U šerpi pomešajte šećer, kakao, gustin i so. Stavite na srednju vatru i umešajte u to mleko.
Sačekajte da provri i nastavite da kuvate, povremeno mešajući, dok se smesa ne zgusne dovoljno da se zadrži na donjoj strani metalne kašike. Zatim sklonite puding s ringle i dodajte mu puter i ekstrakt vanile.
Gotov puding po želji možete poslužiti dok je još topao ili sačekati da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.