recept za vojvođansku česnicu od kupovnih kora

KAKO SE PRAVI SLATKA BOŽIĆNA ČESNICA: recept za vojvođansku česnicu od kupovnih kora

Tradicionalna česnica je uglavnom slana, ali Vojvođani prave slatku božićnu česnicu, obično sa orasima, ali se negde dodaje i mak ili suvo grožđe.

Sastojci:

5 jaja
3 čaše šećera
2 čaše ulja
1 čaša jogurta
2 čaše kisele vode
1 čaša griza
200 g oraha
200g suvog grožđa
prašak za pecivo
1 kg tankih kora

Priprema:

Za fil sve sastojke, osim kisele vode, izmiksati po redu u gornjoj listi.

Svaku koru poprskati kiselom vodom, a na svaku drugu koru stavljati fil.

Poslednju koru premazati filom.

Peći na 200C dok ne porumeni.

Kad se ispeče, izvaditi i pokriti sa krpom.

Ohladiti i služiti.

Izvor: Lepa & srećna

Možda će vas interesovati i ovo: