KINDER BUENO KOLAČ BEZ PEČENJA: Ovako nešto niste probali do sad
Spoj napolitanki, ukusnog i kremastog fila i glazura od čokolade osvojiće vas na prvi zalogaj.
Sastojci:
300 g napolitanki
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Za fil:
500 ml mleka
1,5 kesica pudinga sa ukusom vanile
250 g maskarpone sira
50 g šećera
10 g vanilin šećera
300 ml slatke pavlake
150 g pečenog lešnika
70 g šećera
Za glazuru:
100 ml slatke pavlake
100 g tamne čokolade
kikiriki, lešnici
Priprema:
Otopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim 3 ivice napolitanke umočite u otopljenu čokoladu i ređajte u pleh dimenzija 30×23 cm koji ste obložili pek papirom.
Puding od vanile pomešate sa 50 g šećera, vanilin šećerom i 100 ml mleka. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi. U maskarpone sir postepeno dodajte ohlađeni puding i umutite. Zatim umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od maskarpone sira i pudinga.
Otopite šećer, pa dodajte lešnike. Kratko kuvajte zajedno, a zatim dobijenu smesu sipajte na pek papir i ostavite da se ohladi. Nakon toga izlomite, stavite u blender i usitnite. Dodajte u fil i lepo promešajte.
Fil sipajte preko napolitanki i ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Preko sipajte čokoladnu glazuru koju ste dobili tako što ste otopili čokoladu i slatku pavlaku zajedno, pa pospite drobljenim kikirikijem, lešnikom…
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
Izvor: stvarukusa.rs