Kocke sa jabukama

Kocke sa jabukama: Sočne i slatke!

ZA BISKVIT:
mak 200 g – gotova mešavina
šećer 150 g
vanilin šećer 1
prašak za pecivo 1
pomorandža– rendana kora 1
brašno 250 g
rendane jabuke 600 g
hladna voda 200 ml
ulje 200 ml

ZA GLAZURU:
čokolada za kuvanje 200 g
ulje 6 kašika

PRIPREMA KOCKI SA JABUKAMA

U široj posudi dobro sjedinite mak, šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i rendanu koru pomorandže ili limuna, pa ostavite sa strane. Izrendajte jabuke i, ako je potrebno, ocedite ih od soka, ali sok sačuvajte.

Posebno u dubljoj posudi sjedinite jabuke, vodu i ulje, pa dobro promešajte i dodajte suve sastojke.

U podmazan i brašnom posut pleh (30 × 20 cm) uspite smesu, izravnajte je i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni. Ispečen kolač izvadite iz rerne i, kada se potpuno ohladi, prekrijte pleh većom tacnom i okrenite kolač.

Na pari mešajući otopite čokoladu ili kakao-tablu sa uljem i prelijte kolač ovom glazurom. Kada se glazura potpuno ohladi i stegne, kolač isecite na kocke.

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Možda će vas interesovati i ovo: