Kolač od jabuka i starog hleba

Kolač od jabuka i starog hleba

Sastojci

1/2 šolje smeđeg šećera

1 kašika gustina

1/4 kašičice cimeta

1/2 šolje vode

6 jabuka 

1 kašika limunovog soka

1 kašika putera

4 jaja (odvojena žumanca i belanca)

1/8 kašičice soli

2/3 šolje šećera

2 šolje mleka 

5 tankih kriški hleba

Priprema

1. U velikom tiganju pomešajte smeđi šećer, gustin i cimet. Dodajte i vode dok ne dobijete glatku smesu pa dodajte isečene jabuke. Kuvajte neprestano mešajući dok smesa ne počne da vri. Kada se smesa zgusne sklonite sa ringle i umešajte limunov sok i puter. 

2. U velikoj posudi umutite žumanca dok ne dobijete penastu masu. Postepeno dodajte so i 1/3 šolje šećera. Mutite dok smesa ne bude gusta i poprimi boju limuna. Umešajte mleko.

3. Kriške hleba umačite u mlešavinu s jajima; držite u smesi bar jedan minut. Ređajte hleb u pleh i prelijte smesom s jabukama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 25 do 30 minuta.

4. U međuvremenu u manjoj posudi mutite belancai u toku mućenja postepeno dodajte ostatak šećera dok ne dobijete čvrst šam. Sipajte šam preko pečenog kolača i pecite još 10-15 minuta. Služite dok je još toplo.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.