
Kolač sa makom bez jaja
Sastojci:
- brašno 2 čaše
- šećer 2 čaše
- mleko 2 čaše
- ulje1 čaša
- prašak za pecivo 1 kesica
- mleveni mak 100 g
GLAZURA:
- čokolada 100 g
- ulje 4 kašike
Uputstvo za pripremu:
U činiji za mućenje sjediniti prvo sve suve sastojke (brašno, prašak za pecivo, šećer i mleveni mak). Nakon toga dodati tečne sastojke tj. mleko i ulje, i sve dobro izmešati žicom za mućenje, kako bi se sastojci sjedinili.
Dobijenu smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, i peći kolač na 250 stepeni 30 minuta.
Kada je kolač pečen, ostaviti ga još malo u rerni, a za to vreme otopiti čokoladu sa uljem.
Gotov kolač izvaditi iz rerne i preliti ga pripremljenom glazurom. Prijatno!
Napomena:
Ovo je zaista jedan divan kolač za sve ljubitelje maka. Izdašan je i izuzetno mekan, a ukoliko želite da vam korica tj, glazura bude malo "hrskavija", kada se kolač ohladi možete ga na kratko staviti u frižider. Uživajte u divnim ukusima maka i čokolade!
izvor: Super recepti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.