
Kruške u vinu
Sastojci
4 kruške
1 limun
400 ml crnog vina
150 g žutog šećera
1 korica cimeta
1 kašičica gustina
Priprema
1. Oljuštiti kruške, ostaviti im peteljke, a donji deo poravnati da bi mogle da stoje.
2. Poprskati ih sokom od 1 limuna pomešanog sa 100 ml vode (da ne bi potamnele) i staviti na stranu.
3. U šerpu sipati vino i 100 ml vode, dodati šećer i koricu cimeta, pa ostavite da provri. Dodati kruške i na laganoj vatri kuvati petnaestak minuta. Kruške izvadite na tanjire, a 2/3 vina odliti. U preostalo vino dodati kašičicu gustina pa mešajući kuvati dok se ne zgusne.
4. Sos preliti po kruškama i ukrasiti listićima nane.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.