Kruške u vinu

Kruške u vinu

Savršen desert koji vredi probati.

Sastojci:

- 500 ml crnog vina

- 2 štapića cimeta

- 4 kruške

- 4 klinčića

- 2 zvezdasta anisa

- 1 vanilin šećer

- 100 g šećera

- 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Vinu dodajte šećer, cimet, klinčić, anis, vanilin šećer i zagrejte do ključanja.

Kruške oljuštite pazeći da zadrže oblik i peteljku.

Spustite ih u vino i kuvajte 15 do 30 minuta.

Za vreme kuvanja kruške okrećite da poprime jednoličnu boju.

Kuvane kruške ostavite da se ohlade u vinu.

Umutiti slatku pavlaku i poslužiti sa kruškama.

Izvor: Coolinarika

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.