Kuglof sa suvim grožđem

Kuglof sa suvim grožđem

Sastojci:

• kvasac 1 kocka

• margarin 80 gr

• secer100 gr

• zumanca 3

• limunova korica malo

• rum 1 kašika

• so malo

• vanilin secer1 kesica

• suvo grozdje100 gr

• brasno 250 gr

• mleko2 dcl

• secer u prahu za posipanje

Uputstvo za pripremu:

Kvasac razmrvite sa malo mlake vode i secera i ostavite da se digne. Penasto umutite margarin, secer i zumanca. Dodajte brasno i mleko naizmenicno pa dodajte dignuti kvasac.

Dodajte limunovu koricu, so, rum, vanilin secer i suvo grozdje. Smesu dobro izmesajte.

Kalup za kuglof podmazite i pospite brasnom. Sipajte smesu, prekrijte krpom i ostavite da narasta oko 30 minuta.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta.

Peceni kuglof pospite secerom u prahu.

izvor: Super recepti

Možda će vas interesovati i ovo: