Kuglof sa suvim grožđem
Sastojci:
• kvasac 1 kocka
• margarin 80 gr
• secer100 gr
• zumanca 3
• limunova korica malo
• rum 1 kašika
• so malo
• vanilin secer1 kesica
• suvo grozdje100 gr
• brasno 250 gr
• mleko2 dcl
• secer u prahu za posipanje
Uputstvo za pripremu:
Kvasac razmrvite sa malo mlake vode i secera i ostavite da se digne. Penasto umutite margarin, secer i zumanca. Dodajte brasno i mleko naizmenicno pa dodajte dignuti kvasac.
Dodajte limunovu koricu, so, rum, vanilin secer i suvo grozdje. Smesu dobro izmesajte.
Kalup za kuglof podmazite i pospite brasnom. Sipajte smesu, prekrijte krpom i ostavite da narasta oko 30 minuta.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta.
Peceni kuglof pospite secerom u prahu.
izvor: Super recepti