Medenjaci sa suvim smokvama

Medenjaci sa suvim smokvama

Potrebno: 

1 šolja suvih smokvi, 3/4 šolje šećera, 1/2 šolje meda, 1/2 šolje putera, 2 kašike mleka, 2 umućena jajeta, 2 i 3/4 šolje brašna, 1/2 kašičice soli, 3 kašičice praška za pecivo, 1/2 šolje kokosovog brašna, 1 kašičica ekstrakta limuna, 3 kašike narendane kore pomorandže, 1 kašika tamnog ruma.

Priprema:

Stavite smokve u vodu sa kašikom ruma i ostavite da se natapaju 10 minuta. Zatim ih u toj tečnosti kuvajte. Kad tečnost provri, krčkajte još 10 minuta. Procedite i ostavite da se ohlade, pa ih iseckajte. Umutite puter i šećer, dodajte umućeno jaje, med, mleko i sve dobro izmešajte. Dodajte brašno, so, prašak za pecivo, kokosovo brašno, ekstrakt limuna, narendanu koru pomorandže i iseckane smokve. Sve dobro izmešajte. Vadite kašikom testo i ređajte na pleh obložen podmazanim peki papirom. Pecite na 220 stepeni 12-14 minuta.

Izvor: Zdravahrana.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.