Moči japanski kolači
Potrebno:
200 g pirinčanog brašna, 100 g šećera, 220 g kokosovog mleka, 2 kafene kašičice arome od vanile. Za fil: 100 g azuki pasulja, 70 g šećera. Za posipanje - susam.
Prirprema:
Pripremati u mikrotalasnoj. U plastičnoj posudi promešati brašno i šećer, pa dodati kokosovo mleko i aromu vanile i dobro izmešati da dobijete glatku ujednačenu masu. Pokriti folijom i kuvati četiri minuta na 800 W. Kada je gotovo, izvaditi iz mikrotalasne, izmešati drvenom varjačom i pustiti da se malo ohladi da biste mogli da radite sa testom. Testo prebacite na radnu površinu koju ste blago pobrašnili pirinčanim brašnom, i napravite valjak prečnika 3 cm koji ćete podeliti na devet ujednačenih delova. Svaki deo ravnomerno istanjite u obliku kruga prečnika 6-7 cm. Na sredinu stavite lopticu fila, slepite ivice i rukama oblikujete u lopticu i uvaljajte u susam. Fil: Pripremite ga dan ranije. Pasulj operite i ostavite da odstoji u vodi preko noći. Sutradan, pasulj prebacite u šerpu i kada voda proključa kuvajte 15 minuta. Vodu prospite, pasulj isperite, nalijte novu vodu, pustite da ponovo proključa i nakon ključanja kuvajte još 15 min. Ponovo vodu prospite, pasulj isperite, nalijte novu vodu u razmeru voda pasulj 3:1. Vratite na ringlu i kuvajte. Kada voda do pola ispari, dodajte šećer i kuvajte dok voda potpuno ne uvri. Pastu možete ostaviti takvu sa komadićima pasulja ili je propasirati kroz sito da biste dobili homogenizovanu smesu. Ostavite je da se ohladi. Od ohlađene paste praviti kuglice veličine oraha kojim ćete puniti testo.