Najbolji brauni bez brašna sa kafom po receptu Džejmija Olivera

Najbolji brauni bez brašna sa kafom po receptu Džejmija Olivera

Sastojci

200 gr badema
200 gr crne čokolade
175 gr putera
70 gr prah-šećera
4 jajeta
20 ml jake espreso kafe

Priprema

1. Sameljite bademe, pazeći da ne preterate jer prejako izblendirani plodovi mogu da počnu da se lepe, piše Lepa i srećna.

2. Otopite čokoladu i puter sa espreso kafom na pari, a vodite računa da dno šerpe ne dodiruje ključalu vodu. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte čokoladnu masu pa umešajte bademe.

3. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca pa ga pažljivo žicom umešajte u smesu od jaja i badema.

4. Pecite na temperaturi od 170C, u plehu koji ste prekrili pek-papirom, oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.