Najbolji recept za čiz kejk

Najbolji recept za čiz kejk

Potrebno je:

125g margarina, 

2dl mleka 

300g mlevenog keksa 

2 dl slatke pavlake 

200g šećera 

250g krem sira 

1 kisela pavlaka 

300g voća po izboru 

1 kesica želatina

Priprema: 

1. Rastopiti 125g margarina u 2dl mleka i u to dodati 300g mlevenog keksa. Rukom rastanjiti u kalup. 

2. Za fil umutiti 2dl slatke pavlake i 100g šećera, pa dodati 250g krem sira i jednu kiselu pavlaku. Dobro izmešati (ali ne mikserom) i stavite na koru od keksa. 

3. Staviti 300g voća po izboru, 100g šećera i kašiku vode na vatru, poklopiti i pustiti da provri. U to dodati kesicu želatina spremljenu po uputstvu. Kad se prohladi, preliti preko fila.

Izvor: smedia.

Možda će vas interesovati i ovo: