Najčokoladnija čokoladna torta
Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 700 g čokolade za kuvanje
- ½ kesice praška za pecivo
- 0,5 l slatke pavlake
Priprema:
1. Odvojite belanca od žumanca i istucite ih u sneg.
2. U žumanca dodajte šećer i izmiksajte u glatku smesu. Smesi naknadno dodajte ulje i prašak za pecivo, pa sve zajedno dobro izmiksajte.
3. 300 grama čokolade izlomite na manje komade i otopite je u šerpi na tihoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smesi, pa ponovo sve dobro izmešajte.
4. U smesu dodajte i sneg od belanaca, pa ponovo sve dobro izmešajte, ali ručno. Dobijenu smjesu ulijte u pleh i pecite u rerni oko 40 minuta na 180 C.
5. Slatku pavlaku sipajte u šerpu, pa dodajte odmah 400 g komadića čokolade za kuvanje. Mešajte dok se čokolada u potpunosti ne istopi.
6. Dobijenu kremu prelijte po testu koje ste ispekli. Ukrasite sa puno kakaoa u prahu, a po želji i mlevenim bademima ili lešnicima, i vaša je torta spremna.
Tortu ostavite da prenoći u frižideru. Prijatno!
Izvor: Pressonline