
Pečene engleske krofne
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 dl mlakog mleka
- 25 g svežeg kvasca
- 2 supene kašike šećera
- 80 g maslaca
- 2 jaja
- 0,5 dl slatke pavlake
- 1 kašika meda
- ulje,so, jedno jaje za premazivanje
Priprema:
Pripremljen kvasac preliti mlakim mlekom i ostaviti na toplom dok ne nadođe. U dubokoj činiji mikserom promešati brašno, šećer, maslac i na vrh noža soli. U drugoj činiji dobro umutiti dva jaja (prvo dobro umutiti belance, pa zatim dodati žumance), tako da budu penasta. Dodati slatku pavlaku, med i kvasac.
Mase sjediniti, pa zatim zamesiti da dobijete glatko testo. Oklagijom rastanjiti testo na 1 cm debljine i modlom vaditi krofne.
Poslagati ih u pouljen pleh, premazati jajetom ostaviti da odstoje na toplom pola sata. Ubaciti krofne u vruću rernu pa peći dok lepo ne porumene. Po želji posuti prah šećerom. Servirati uz čaj i džem po izboru, a ako ste ljubitelji čokolade, možete ih jesti i uz čokoladni sirup ili eurokrem.
Izvor: novine.ca
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.