
Pečene jabuke punjene bademima ili orasima i žitaricama
Sastojci (4 porcije)
100 g badema
2 g cimetа
2 ml arome vanile
20 ml meda
4 kom. jabuka
200 ml mleka
100 g žitarica
1 kom. vanilin šećera
Priprema
Operite četiri jabuke, zatim ih osušite i pomoću pribora izdubite središnji deo jabuke.
U blender stavite bademe i žitarice koje imate u kuhinji, malo meda, čašu vrelog mleka, vanilin šećer ili ekstrakt vanile i malo cimeta.
Smesa treba da bude gusta, da biste punili jabuke.
Vatrostalnu činiju podmažite i poređajte jabuke.
Pecite u rerni 10-15 minuta.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.