
Pohovana banana sa medom
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
- 4 veće banane
- 150 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- prstohvat sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 1 velika kašika meda
- po potrebi kisele vode
- 2 kašike šećera
Priprema:
Umitite poh masu (jaja, soda, so, šećer, brašno, cimet i kisela voda) koja bi trebalo da bude gušća nego za palačinke. Banane iseckajte i svako parče umačite u poh masu i stavljate u dobro zagrejano ulje koje bi trebalo da bude duboko oko 2 cm. Pržite bananu sve dok ne dobije zlatno braon boju, oko 2-3 minuta. Izvadite i sipajte na tanjir na koji ste stavili ubrus kako bi upio višak masnoće. Gotovu bananu prelijte medom i ukrasite sa cimetom.
Izvor: Pressonline
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.