Pohovani sladoled

Pohovani sladoled

Stižu nam topliji dani, a mi vam dajemo ideju kako da se rashladite, ali i oduševite prijatelje svojim kulinarskim umećem.

Kineski pohovani sladoled u domaćoj radinosti? Da, moguće je i uopšte nije teško. Pratite naša uputstva.

Biće vam potrebni:

- 2 jajeta

- 50 mlevenih oraha

- 50 g prezli

- 150 g brašna

- sladoled

- ulje

- topljena čokolada

Priprema:

Napravite sladoled kugle i stavite ih u zamrzivač da se potpuno smrznu. Za to vreme umutite jaja i dodajte orahe u njih. Uzmite kuglu sladoleda, umočite je u jaja, brašno, opet u jaja i na kraju u prezle. Pržite u fritezi ili u dubokom ulju tek par sekundi, tj. dok se ne uhvati korica. Sladoled servirajte na tanjir i prelijte topljenom čokoladom.

izvor: Pressonline

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.