Pohovani sladoled
Stižu nam topliji dani, a mi vam dajemo ideju kako da se rashladite, ali i oduševite prijatelje svojim kulinarskim umećem.
Kineski pohovani sladoled u domaćoj radinosti? Da, moguće je i uopšte nije teško. Pratite naša uputstva.
Biće vam potrebni:
- 2 jajeta
- 50 mlevenih oraha
- 50 g prezli
- 150 g brašna
- sladoled
- ulje
- topljena čokolada
Priprema:
Napravite sladoled kugle i stavite ih u zamrzivač da se potpuno smrznu. Za to vreme umutite jaja i dodajte orahe u njih. Uzmite kuglu sladoleda, umočite je u jaja, brašno, opet u jaja i na kraju u prezle. Pržite u fritezi ili u dubokom ulju tek par sekundi, tj. dok se ne uhvati korica. Sladoled servirajte na tanjir i prelijte topljenom čokoladom.
izvor: Pressonline