POŠIRANO VOĆE SA ENGLESKOM KREMOM

POŠIRANO VOĆE SA ENGLESKOM KREMOM

Poširano voće je jedan od najlepših načina da na kraju sezone u njemu uživate još malo. Bilo koju voćku koja raste na drvetu možete napraviti na ovaj način. Uz englesku kremu, vanilu i koricu limete dobićete pravi užitak.

Za mene je ovo jedan prefinjeni način da iskoristite voće. Iako breskve volim i u piti i sveže i u džemu, ovo je nekako nežnije od svake druge vrste pripreme voća. Kratko kuvanje i ušuškavanje na oblak baršunaste kreme – ma daj!

Engleski krem:
100 ml slatke pavlake
100 ml mleka
2 kašike vanilinog šećera
1 kašika ekstrakta vanile
3 žumanceta
50 g šećera

Poširano voće:
300 ml vode
50 g smeđeg ili belog šećera
1 kašika ekstrakta vanile
Nekoliko kriški limete
Voće, po izboru

Priprema:

U šerpu sipajte slatku pavlaku, mleko, ekstrakt vanile i vanilin šećer. Stavite da provri. Za to vreme, umutite žumanca sa šećerom. Kada je mleko provrelo u tankom mlazu ga dodajte umućenim žumancima, sve vreme mešajući žicom. Vratite u šerpu pa na ringlu i kuvajte nekoliko minuta dok se krem ne zgusne, sve vreme mešajući. Sklonite sa vatre i preručite u posudu za serviranje.

U odvojenoj šerpi skuvajte vodu, smeđi šećer, vanilin šećer i kriške limete. Pustite da provri pa dodajte voće koje ste isekli na kriške. Kuvajte 2-3 minuta, da voće blago omekša pa izvadite rupičastom kašikom. Servirajte voće na engleskoj kremi i pospite sa malo preostale tečnosti u kojoj se voće kuvalo.

izvor:milinkuvar.com

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.