Prelepa kremasta torta sa ananasom

Prelepa kremasta torta sa ananasom

Ovu divnu tortu možete ukrasiti po želji.

Potrebno je:

1/2 l. mleka
200 gr. šećera
2 pudinga od vanile
150 gr. čokolade (bele)
125 gr. putera (margarina)
1 pakovanje piškota (veće)
1 pavlaka (kisela)
300 gr. šlag krema
250 gr. šlag pene
1 konzerva ananasa (manja)

Priprema:

Mleko skuvati sa 7 kašika šećera, pa tu ukuvati puding i u vrelu smesu dodati čokoladu i dobro izmešati sve. Kad se dobro ohladi dodati umućen margarine, koji ste predhodno izmešali sa ostatkom šećera . Umutiti šlag krem pa u njega dodati pola pavlake.

Obruč za pečenje torte staviti na poslužavnik pa u njega poredjati prvo pakovanje piškota koje ste umočili u sok od ananasa. Njih premazati žutim kremom. Zatim drugo pakovanje piškota. Na njih staviti prvi deo belog krema, pa poredjati ananas, zatim drugi deo bele krema. Odozgo staviti umućen šlag (penu).

Redjanje:

  1. Piškote
  2. Žuti krem
  3. Piškote
  4. Beli krem
  5. Ananas
  6. Beli krem
  7. Šlag

Izvor: Bakina kuhinja

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.