Reform torta sa lešnicima
Reform torta je klasična među tortama i desertima, ne sadrži brašno, a još je ukusnija sa lešnicima.
Sastojci
Kora
9 belanaca
150 g šećera
250 g pečenih seckanih lešnika
Krem
9 žumanaca
120 g šećera
200 g čokolade
1 kašičica ruma
120 g maslaca
Ukrašavanje
200 grama crne čokolade
200 g slatke pavlake
Priprema
Prvo ispecite lešnike u tiganju i ostavite da se ohlade, a zatim ih iseckajte ili sameljite.
Za koru umutiti sneg, pa smanjiti brzinu i malo po malo dodavati šećer da se dobije krema.
Ručno umešajte lešnike u dobijenu smesu.
Pleh obložite papirom za pečenje i namastite ga.
Istresite smesu i poravnajte lopaticom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 do 25 minuta.
Pečenu koru izvaditi iz pleha i odvojiti od papira i ostaviti da se ohladi.
Krem
Za kremu izmiksajte žumanca i šećer i stavite da se kuvaju na pari.
Dodajte čokoladu koju ste usitnili i kuvajte dok se ne zgusne.
Dodajte rum. U vruću kremu umešajte puter.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, ali da bude mazivo.
Prepolovite koru po dužini pa te polovine prepolovite da dobijete 4 kvadratne kore.
Pravljenje torte
Na pleh staviti kašičicu kreme, pa prvu koru namazati kremom i tako redom.
Za dekoraciju otopiti čokoladu i pavlaku, ohladiti i umutiti da dobijete kremu.
Obložite celu tortu i ukrasite po želji.
Pre serviranja ostavite tortu na sobnoj temperaturi nakon što je izvadite iz frižidera da se opusti.
Izvor: index.hr