Rozen torta sa jagodama

Rozen torta sa jagodama: Savršena za svaku priliku!

Nekada je pravljenje rozen torte bio težak i zahtevan posao. Naročito zbog pripreme kora. Danas, kada možemo da kupimo gotove kore, napraviti ovaj kolač i nije neki veliki problem. Ovo je jedan recept za malo drugačiju rozen tortu koji vredi probati :)

Sastojci 

jagode 600 g
gotove kore za rozen tortu 1 kutija

I FIL:
puding od vanile 4 kesice
mleko 1,2 l
šećer 15 kašika
bela čokolada 100 g
margarin 250 g
limun 1
kora od limuna 2

II FIL:
šlag 400 g
kisela pavlaka 400 g
mleko u prahu 100 g

Priprema

Na uobičajen način skuvajte puding od vanile s mlekom i šećerom.

Tokom kuvanja dodajte belu čokoladu. Ostavite puding da se ohladi, a tokom hlađenja povremeno snažno promešajte kako se ne bi uhvatila korica. U ohlađen fil umešajte umućen margarin, sok i rendanu koricu limuna.

Umutite kiselu pavlaku s mlekom u prahu. Odvojeno umutite šlag i od njega odvojte količinu za premazivanje i ukrašavanje torte. Preostali šlag sjedinite sa smesom od pavlake i mleka u prahu.

Filujte svaku koru jednim, pa drugim filom, a na svaku treću koru složite na listiće isečene jagode. Na kraju celu tortu premažite šlagom i dekorišite jagodama.

izvor: blic.rs

 

 

 

 

 

 

 

Možda će vas interesovati i ovo: