Ruska čokoladna torta sa kokosom
Sastojci
Za kuglice od sira:
250 g krem sira
50 g šećera u prahu
3 kašike gustina
50g kokosa
2 žumnca
Za biskvit:
2 kašike brašna
6 belanaca
4 žumanca
30g šećera u prahu
2 kašike kakaa
2 kašike gustina
100g čokolade
1 kašičica praška za pecivo
vanilin šećer
prstohvat soli
Glazura:
100g čokolade
3 kašike kisele pavlake
Priprema
1. Najpre napravite kuglice od sira tako što ćete pomešati krem sir, 50 grama šećera u prahu, 3 kašike gustina i dva žumanca. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.
2. U posudi pomešajte dva žumanca sa šećerom u prahu i umutite.
3. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo ohladi pomešajte u smesu sa žumancima.
4. Umutite belanca i dodajte 15gr šećera u prahu. Polako pomešajte sa smesom od čokolade.
5. U drugoj posudi pomešajte 2 kašike kakaa, 2 kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer. Zatim ovu suvu smesu pomešajte s čokoladnom smesom.
6. Poređajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smesom. Pecite oko 35 minuta na 180 °C.
7.Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kisele pavlake.
Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživajte.
Izvor: haber.ba