Šarlota sa breskvama: Idealan slatkiš za tople dane
Sastojci:
400 g piškota,
250 ml mleka,
5 kašika ruma,
500 ml slatke pavlake,
1 kašika rendane kore limuna,
2 vanilin šećera,
200 g šećera u prahu,
800 ml gustog jogurta,
2 kesice želatina,
10 kašika vode,
400 g breskvi.
Priprema:
Rub okruglog kalupa obložite piškotama koje ste kratko umočili u mleko pomešano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa poslažite ostatak piškota umočenih u mleko i rum.
Umutite slatku pavlaku i umešajte koru limuna i vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da bubri deset minuta, pa ga mešajući zagrejte dok se ne otopi. Postepeno umešajte želatin u pripremljeni fil.
Polovinu fila naspite preko piškota, poređajte red breskvi isečenih na kriške, pa po njima namočene piškote. Rasporedite preostali fil i na kraju poslažite ostatak breskvi.
Tortu ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi, pa poslužite.
izvor:direktno.rs