Šarlota sa breskvama: Idealan slatkiš za tople dane

Šarlota sa breskvama: Idealan slatkiš za tople dane

Sastojci:

400 g piškota,

250 ml mleka,

5 kašika ruma,

500 ml slatke pavlake,

1 kašika rendane kore limuna,

2 vanilin šećera,

200 g šećera u prahu,

800 ml gustog jogurta,

2 kesice želatina,

10 kašika vode,

400 g breskvi.

Priprema:

Rub okruglog kalupa obložite piškotama koje ste kratko umočili u mleko pomešano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa poslažite ostatak piškota umočenih u mleko i rum.

Umutite slatku pavlaku i umešajte koru limuna i vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da bubri deset minuta, pa ga mešajući zagrejte dok se ne otopi. Postepeno umešajte želatin u pripremljeni fil.

Polovinu fila naspite preko piškota, poređajte red breskvi isečenih na kriške, pa po njima namočene piškote. Rasporedite preostali fil i na kraju poslažite ostatak breskvi.

Tortu ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi, pa poslužite.

izvor:direktno.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.