Šarlota sa jagodama

Šarlota sa jagodama

Sastojci

kesica belog želatina u prahu
100 ml mleka
srž vanile
5 žumanaca
100 g šećera
300 ml pavlake
300 g smrznute mešavine voća
piškote 400 g
po 100 g jagoda i malina
kašika šećera u prahu
kriške pomorandže

Priprema

1. Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Skuvati mleko sa sredinom vanile. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Naliti mleko i neprestano mešajući kuvati na umerenoj temperaturi, dok krem ne počne da se zgušnjava.

2. Skinuti krem sa vatre, pa u njega pažljivo umešati želatin. Ostaviti da se krem ohladi. Čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kremu dodati jagode i maline, a zatim i pavlaku.

3. Usuti sloj krema u kalup za tortu (prečnika 20 cm). Piškote stavljati uspravno uz zid kalupa. Zatim usuti i ostatak krema. Tortu hladiti najmanje 4 sata.

4. Polovinu jagoda i malina propasirati i dodati šećer u prahu. Lepše jagode i maline prepoloviti, pa njima garnirati tortu. Odozgo preliti ispasiranim voćem. Po želji, tortu mestimično ukrasiti krupno izrendanom korom pomorandže.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.