Šlag torta sa napolitankama

Šlag torta sa napolitankama

Potrebno:

400 g napolitanki, 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 6 kašika šećera, 3 šlag krema od čokolade, 125 g margarina, 600 g plazma keksa, 3 kesice šlaga od vanile, 2 kesice belog šlaga, 100 g čokolade za kuvanje.

Priprema:

Dve kesice pudinga od vanile skuvajte u zaslađenom mleku i ostavite da se ohladi. Izdrobite napolitanke i dodajte ih ohlađenom pudingu. Istopite margarin i dodajte umućenoj smesi. Stavite u kalup da se stegne masa. Plazmu umačite u mleko i ređajte na stegnutu podlogu. Zatim umutite šlag krem od čokolade i nanesite ga na poređani keks. Poređajte preostali deo plazma keksa i premažite ga filom koji ste napravili od šlaga od vanile u koji ste dodali rendanu čokoladu. Tortu premazati sa svih strana belim šlagom. Odozgo je ukrasite sa malo rendane čokolade.

Možda će vas interesovati i ovo: