Smokva bajadera

Smokva bajadera

Potrebno:

250 g šećera, 6 kašika vode, 200 g mlevenih suvih smokava, 200 g margarina, 100 g čokolade, 350 g mlevenog keksa.

ZA GLAZURU: 100 g čokolade, 4 kašike ulja, malo pečenih seckanih lešnika.

Priprema:

U posudu stavite šećer, vodu, mlevene smokve i margarin. Kuvajte dok se masa ne sjedini, pa dodajte 100 g čokolade. Skiniti sa vatre i dodajte 350 g keksa. Masu izlijte u kalup da se ohladi, stavite čokoladnu glazuru, pospite lešnikom i isecite.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.