Šnenokle

Šnenokle

 

Sastojci:

700 m mleka

4 jaja

4 kašike šećera

2 kesice vanilinog šećera

2 kašike glatkog brašna

Priprema:

U 600 ml mleka staviti 2 kesice vanilinog šećera i 4 kašike šećera i kuvati dok ne počne da "kipi". U međuvremenu umutiti čvrst sneg od 4 belanca i prstohvata soli.

Kad mleko prokuva kašikom vaditi gomilice iz smese od belanaca i spuštati u mleko. Kuvati ih nekoliko sekundi pa preokrenuti na drugu stranu. Okretanje noklica može da deluje nezgodno, ali trik je u tome da ne stavljate prevelike gomilice belanaca u mleko. Ne treba ih kuvati dugo, najbolje oko pola minute. Primetićete kako se pri kuvanju "naduju". Izvaditi ih rupičastom kašikom na tanjir.

Kad su sve noklice kuvane, napraviti krem od žumanaca. Umutiti 4 žumanca sa 100 ml mleka i dve ravne kašike glatkoga brašna. Polagano, kutlaču po kutlaču, dodavati mleko koje smo skinuli s vatre. Dobro izmešati pa ponovo vratiti tek toliko da prokuva.

U veću činiju (ili više malih) sipati pripremljen krem od žumanaca, pa na njega slagati noklice od belanaca. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim odložiti na nekoliko sati u frižider. Najukusnije su kada se pospu sa puno izrendane čokolade. Kao dostojna zamena može da posluži i kakao prah ili  neki voćni sirup.

Izvor: She.hr

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.