
Starinske oblatne
Klasične, starinske oblatne koje imaju ukus i izgledaju kao bakine.
Sastojci
1 ml leka
1 kg šećera
250 g maslaca
5 oblatni
50 g čokolade po želji
Priprema
Prokuvajte mleko i šećer u velikoj šerpi na jakoj vatri. Posle sat vremena smanjite vatru i kuvajte još sat vremena.
Posle tog sata dodati puter i čokoladu po želji, pa kuvati još pola sata dok se malo ne zgusne.
Smesu podeliti na četiri dela i premazati oblande. Jednu oblatnu namažite kremom, na nju stavite drugu i ponavljajte dok ne potrošite sastojke.
Posle toga na gotov kolač stavite nešto teško i ostavite na hladnom, a pre serviranja isecite oštrim nožem.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.