Štrudla sa jabukama, makom i suvim grožđem
Sastojci za Štrudlu sa jabukama, makom i suvim grožđem
5 g cimetа
300 g jabuka
100 g griza
50 g mlevnog maka
5 kom. praška za pecivo
100 g šećera
50 g šećera u prahu
150 g suvog grožđa
5 kom. vanilin šećera
Priprema Štrudle sa jabukama, makom i suvim grožđem
Izrendajte jabuke i pomešajte ih sa vanilinim šećerom, makom, suvim grožđem i cimetom.
Pomešajte šećer, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Posudu za pečenje premažite maslacem i prekrijte je polovinom mešavine suvih sastojaka.
Potom stavite narendane jabuke sa makom i suvim grožđem i dodajte ostatak sastojaka.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, potom izvadite, dodajte šećer u prahu i servirajte.