Štrudla sa makom

Štrudla sa makom

Potrebno:

za testo:

600 ml mleka, 1 sveži kvasac, 1 kašika šećera, 1 kašikica soli, 200 ml ulja, 1 kg brašna

Fil:

200 gr maka, 300 – 400 ml mleka, šećer po ukusu.

Priprema:

Potopiti kvasac sa malo mlakog mleka i ostaviti da se otopi. U veću posudu staviti brašno, šećer, so, ulje, otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.Potom testo ostaviti da se diže na toplom mestu.

Za pripremu fila u mleko staviti šećer i mak te malo prikuvati tako da se šećer otopi i mak malo nabubri. Potom ukloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

 

Kada se testo diglo prebaciti ga na radnu površinu i podeliti na četiri jednaka dela. Svaki deo razviti na kocku, premazati sa ohlađenim filom, urolati i staviti na pleh premazan sa uljem. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Ohlađenu štrudlu narezati na kriške i posutu sa šećerom u prahu.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.