Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Štrudla sa makom, suvim grožđem i orasima

Sastojci

1 kom. jaja
100 ml jogurta
1000 g brašna
3 kom. limuna
50 ml mleka
500 g mlevnog maka
100 g oraha
150 g maslaca
100 g suvog grožđa
1/2 kom. praška za pecivo
1/2 kom. svežeg kvasca
30 g šećera
30 g šećera u prahu
10 ml ulja

Priprema

Podignite kvasac u mešavini vode i mleka.

Stavite u podusu brašno i navedene sastojke. Dodajte kvasac i umesite testo.

Ostavite ga da naraste. Za to vreme pripremite fil: u dublju posudu stavite mak, pa dodajte vrleo mleko, šećer u prahu, suvo grožđe i iseckane orahe.

Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na tri dela.

Razvijte jedan deo testa u obliku pravougaonika. Koru premažite trećinom fila i uvijte u rolat.

Štrudlu stavite u pleh na papir za pečenje. Ponovite postupak i za sledeće dve štrudle. Pokrijte ih krpom po završetku i ostavite da malo narastu.

Za to vreme zagrejte rernu na 190 stepeni. Štrudlu premažite žumancetom i mlekom, pa je stavite da se peče.

Kada porumeni, prekrjte je alu-folijom da se lepo ispeče iznutra.

Temperaturu smanjite na 160 stepeni i pecite sat vremena. Prijatno!

 

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.