
SULTANSKI LOKUM: Autentični turski recept za ratluk
Sastojci
180 g putera
8 kašika brašna
650 ml mleka
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
Fil:
seckani orasi
lešnici
pistaći
malo cimeta
i još:
kokosovo brašno
Priprema
1. U šerpi otopiti margarin ili puter, pa kad se zagreje sipati brašno.
2. Mešati nekih 6-7 minuta, zatim sipati mleko, mešajući sve vreme, dok se masa ne zgusne.
3. Dodati šećer i vanilin šećer, pa mešati na laganoj vatri.
4. Smesu sipati u plastičnu posudu i mikserom mutiti 5-6 minuta.
5. Ostaviti da se malo ohladi.
6. Od smese vaditi kuglice, svaku kuglicu rastanjite na dlanu.
7. Kuglice puniti smesom od mlevenih i seckanih orašastih plodova, uz dodatak cimeta, pa preklopiti.
8. Oblikovati kuglicu ili valjak, pa uvaljati u kokosovo brašno!
9. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne, pa poslužiti!
Izvor: zanimljivostibalkana.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.