
Švarcvald rolat
Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- malo soli
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 3 kašičice kakaoa
Za fil i ukrašavanje:
- tegla višanja u kompotu (720 ml)
- 2 kesice vanilin šećera
- 400 ml slatke pavlake
- kesica učvršćivača za šlag
- 2 cl višnjevače
- 50 g rendane crne čokolade
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni.
Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom. Izmešati brašno i kakao. Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta. Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane. Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem. Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat.
Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Po želji ukrasiti višnjama. Hladiti do serviranja.
Izvor: novine.ca
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.