Švarcvald rolat

Švarcvald rolat

Sastojci:

Za biskvit: 

- 5 jaja 

- malo soli 

- 100 g šećera

- 100 g brašna 

- 3 kašičice kakaoa 

Za fil i ukrašavanje: 

- tegla višanja u kompotu (720 ml) 

- 2 kesice vanilin šećera

- 400 ml slatke pavlake 

- kesica učvršćivača za šlag 

- 2 cl višnjevače 

- 50 g rendane crne čokolade

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom. Izmešati brašno i kakao. Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta. Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane. Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem. Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat.

Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Po želji ukrasiti višnjama. Hladiti do serviranja.

Izvor: novine.ca

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.