Topi se u ustima: Rolat od šumskog voća
Sastojci
Za testo:
200 g margarina
200 g šećera
soli na vrh noža,
100 g oraha,
200 g mekog brašna,
kesica praška za pecivo.
Za fil:
5 kašika gustina,
5 kašika šećera,
200 g margarina,
100 g prah šećera,
kesica vanilin šećera,
strugana kora 1 limuna,
500 g šumskog voća,
2 kesice šlaga,
par kapi ekstrata od maline
Priprema
1. Penasto umutiti margarin, šećer, so, pa postepeno dodavati mlevene orahe i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Masu izliti u podmazan pleh i peći oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
3. Pečenu koru izvaditi iz pleha na platnenu salvetu, uviti i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin umutiti sa prah šećerom, vanilin šećerom i struganom korom limuna.
5. Masu dodati u ohlađeni gustin i promešati.
6. Fil ravnomerno naneti na razvijenu, pečenu i ohlađenu koru.
7. Posuti šumskim voćem i uviti rolat.
8. Šlag umutiti sa vodom i po želji obojiti ga ekstratom od maline.
9. Umesto šlaga, rolat možete posuti šećerom u prahu.
Izvor: posnajela.rs