Torta Margareta

Torta Margareta

Sastojci
Biskvit:

6 jaja
2 kašike hladne vode
10 kašika šećera
4 kašike brašna
kesica praška za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
šaka seckanih oraha
šaka suvog grožđa

Fil:
200 g mlevenih oraha
100 g šećera
1 dl mleka
100 g margarina

Žuti fil:
6 žumanaca
8 kašika šećera
kesica vanilin šećera
kesica pudinga od vanile
4 dl mleka
150 g margarina

Priprema

1. Umutite mikserom belanca i hladnu vodu, dodajte šećer, jedno po jedno žumance, a potom muteći na najmanjoj brzini brašno, prašak za pecivo, mlevene i seckane orahe, na kraju dodajte i suvo grožđe. Pecite smesu u podmazanoj i pobrašnjenoj tepsiji ili plehu oko 30 minuta na 180 stepeni. Vruć biskvit savijte u rolat pomoću krpe i pustite da se ohladi. Ohlađen odmotajte i namažite filom.

2. Orahe i šećer prelijte kipućim mlekom i umešajte rastopljen margarin. Iznova savijte rolat. Za žuti fil umutite žumanca sa šećerom, dodajte vanilu i puding, promešajte, dodajte mleko i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding. U ohlađenu masu umešajte rastopljen margarin. Rolat isecite na 21 parče i u kalup za tortu slažite: red rolata (7 parčića), red žutog fila i tako složite 3 reda. Tortu ukrasite umućenim šlagom, šlag kremom ili glazurom od čokolade, po želji.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: