Torta od pomorandži i badema

Torta od pomorandži i badema

Potrebno:

11 jaja, 300 g šećera u prahu, 2 pomorandže, ekstrakt pomorandže, 210 g oljuštenih i samlevenih badema, 140 g maslaca, 4 štangle čokolade za kuvanje

Priprema:

Kore: Umutiti dobro 9 žumanaca sa 160 g šećera u prahu. Posebno umutiti šne od 9 belanaca. Sve to sjediniti. Dodati struganu koru od pomorandže, 210 g mlevenih badema, sok od 1 pomorandže i 5-6 kapi ekstrakta od pomorandže. Masu podeliti u 3 dela i peći u podmazanom plehu na 225°C 17-18 min. Fil: Umutiti penasto 140 g maslaca sa 140 g prah šećera, 4 štangle istopljene čokolade i 2 cela jajeta. Filovati tortu, ukrasiti šlagom, kriškama pomorandže i listićima badema.

Možda će vas interesovati i ovo: