Torta sa ananasom

Torta sa ananasom

Potrebno:

300 g mlevenog plazma keksa, 100 g šećera u prahu, 150 g plazma keksa, margarin, 200 ml mleka, 5 jaja, vanilin šećer, 20 g želatina, 500 ml slatke pavlake, 300 g šećera, konzerva sečenog ananasa,

50 g čokolade, kesica šlaga, krem fiks, 2 kesice šlaga

Priprema:

U dublju tacnu poređati ceo plazma keks koji je natopljen mlekom. Zatim umutiti fil od mlevene plazme, margarina, malo mleka i 100 g šećera u prahu. Sve to sipati preko natopljenog plazma keksa. Poređati kolutove ananasa. Pripremiti žuti fil. Odvojte žumanca od belanaca. Sud sa žumancima stavite na paru, dodajte mleko, 100 g šećera, vanilin šećer, želatin i mutite mikserom dok se fil ne zgusne. Sklonite sud sa pare i ostavite da se ohladi. U sud za mućenje stavite slatku pavlaku, krem fiks i šlag i mutite dok ne dobijete potrebnu gustinu. Dodajte ohlađen krem i izmutite mikserom. Žuti fil namažite preko ananasa. Zatim tortu ukrasite šlagom, a na vrhu poređajte kriške ananansa.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.