Torta sa jabukama i pudingom od vanile

Torta sa jabukama i pudingom od vanile

Sočna i prelepa torta sa jabukama.

SASTOJCI:

Za testo:

250 g brašna 

kašičica praška ca pecivo 

100 g šećera 

vanilin šećer

kašičica rendane kore limuna

125 g maslaca

jaje

Za fil:

kilogram jabuka 

sok limuna

145 g šećera

2 pudinga od vanile

vanilin šećer 

750 ml soka od jabuke 

400 ml šlaga 

2 učvršćivača šlaga

50 g suvog grožđa 

Ukrašavanje:

Listići badema

PRIPREMA:

1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, korom limuna. Dodati maslac i jaje i sve pomešati. Testo u foliji hladiti 30 minuta.

2. Kalup (prečnika 26 cm) podmazati i sa 2/3 testa obložiti dno. Od ostatka testa formirati 4 cm visoku ivicu i čvrsto je priljubiti uz ivice kalupa.

3. Jabuke oljuštiti i sitno ih iseći. Pomešati ih sa sokom limuna i 3 kašike šećera. Odmah rasporediti po testu.

4. Rernu zagrejati na 170 stepeni. Od vanilin praška za puding, 100 g šećera, vanilin šećera i jabukovog soka (umesto mleka) skuvati puding kao i obično. Još vruću masu odmah sipati preko jabuka i posuti suvim grožđem. Kolač peći 50-60 minuta, izvaditi i ostaviti da se hladi u kalupu.

5. Tek pred serviranje izvaditi tortu iz kalupa, premazati je gusto čvrsto ulupanom pavlakom sa učvršćivačem za šlag.

6. Listićima badema ukrasiti tortu.

Izvor: Stvarukusa.rs

Možda će vas interesovati i ovo: