Voćna poslastica: Neodoljivi kolač sa kokosom i malinama
Sastojci
Za koru:
1 i 1/2 šolje lešnika
1 kašika kakaa
2 kašike vode
Za fil:
1 i 1/2 šolje neslanih indijskih oraščića
1/2 šolje kokosovog brašna
limunov sok
3 kašike javorovog sirupa
3/4 šolje kokosovog ulja
2 šolje malina
Priprema
1. Indijske oraščiće potopite u vodi jedan sat. U blenderu sameljite lešnike, dodajte med, kakao i po potrebi malo vode dok ne dobijete kompaktnu smesu koju možete oblikovati.
2. Smesu razdeliti po dnu manjih kalupa. Indijske orahe isperite i sitno sameljite u blenderu.
3. Pomešajte kokos, limunov sok, javorov sirup i kokosovo ulje. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Ubacite šolju usitnjenih malina.
4. Izlijte smesu preko podloga u kalupima i ostavi preko noći dok se dobro ne stegne. Pre posluživanja, izvadite tortice iz kalupa i ukrasite preostalim malinama.
Izvor: Zdrava krava