FAŠIRANE ŠNICLE

FAŠIRANE ŠNICLE

Juče sam pitala mamu da li je nekada pravila faširane šnicle jer se stvarno ne sećam tog jela iz njene kuhinje. Rekla mi je da je nemoguće da sam zaboravila koliko ih je puta pravila. Na kraju se ispostavilo da su u našem okruženju faširane šnicle značile otprilike isto ovo što je na slici samo što nije bilo pohovano. A toga se sećam, naravno ☺ Slaba sam na sve što je panirano, prženo i pohovano, pa sam juče baš uživala u ovom ručku. Retko spremam takva jela a kada imam priliku onda je do kraja, ljudski iskoristim. Vegeta i slični bio začini se u mojoj kući kupuju eventualno jednom godišnje u nekom minijaturnom pakovanju i koriste se za ona jela koja su mi nezamisliva bez tog ukusa. Baš kao što su ove faširane šnicle ili krompir na ulju iz rerne… To jednostavno paše jedno sa drugim!

Crni luk možete da isečete sitno ili da ga iseckate u super secku da bude skroz sitan, to je možda bolja varijanta. Ja sam ga samo naseckala nožem i nije mi se dopalo što sam ga osećala u naletima kako gde zagrizem. Pržite na umerenoj temperaturi po 4-5 minuta sa svake strane i to je to! Javite mi utiske ☺

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa

1 manji crni luk

1 čen belog luka

1 kašičica vegete

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

1 kašičica suvog peršuna

3 jaja

200 g prezli

200 g brašna

600 ml ili više ulja za prženje

Priprema:

Meso pomešajte sa crnim i belim lukom, začinima, jednim jajetom i jednom kašikom prezli. Sve dobro sjedinite da napravite ujednačenu smesu. Ostavite sa strane. Sada u tri tanjira rasporedite jaja, brašno i prezle. Jaja razmutite viljuškom. Uzimajte smesu od mesa kašikom i nauljenim dlanovima formirajte prvo lopticu a zatim prstima rastanjite na pljeskavicu. Uvaljajte u brašno, zatim u jaja a na kraju u prezle i odložite na čist poslužavnik ili tanjir. Tako ponovite sa preostalim sastojcima. Ulje zagrejte na srednjoj jačini, nemojte ga grejati na najjače jer će prezle brzo izgoreti i šnicle neće izgledati lepo. Ubacite šnicle i pržite 4-5 minuta pa okrenite i pecite još toliko. Služite uz limun i salatu.

izvor: milinkuvar.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.