Gulaš od junećeg ribića

Gulaš od junećeg ribića

Potrebno:

juneći ribić 500-600 gr , 1 struk praziluka, po jedna glavica crnog i crvenog luka, 3 čena belog luka, 1 šargarepa, ½ korena celera, 1 mala glavica brokole, 1 ½ kašičica soli, 1 kašičica majčine dušice, ½ kašičice bibera, ½ kašičice karija, 4-5 zrna korijandera, ½ veze svežeg peršuna (ili 1 kašičica suvog), 1 kašičica aleve, 4 kašike ulja

Priprema:

Isecite juneći ribić na kocke (2 – 3 cm ) i stavite na zagrejano ulje da se proprži sa svih strana 10 –tak minuta. Isecite sve vrste luka na krupnije komade i dodajte mesu. Smanjite temperaturu na 1/3 poklopite i dinstajte uz dodatak 1 šolje vode.

Očistite šargarepu i celer isecite i dodajte mesu. Sve zajedno dinstajte 20 minuta a zatim dodajte sve začine i isečenu brokolu. Dinstajte još 15-20 min i po potrebi dodajte još ½ šolje vode. Na kraju kuvanja dodajte alevu papriku.

 

Skuvajte rezance i dodajte u gulaš 2 čase vode u kojoj su se kuvali rezanci. Služite uz salatu –sladak ili kiseo kupus, ajvar, pečena paprika.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.