Hleb sa tikvom, lukom i maslinama

Hleb sa tikvom, lukom i maslinama

Sastojci za 2 Osoba/e

1000 g brašna
200 g crnog luka
2 kom. jaja
200 ml jogurta
1/2 kom. svežeg kvasca
200 g maslina
30 ml maslinovog ulja
100 ml mleka
1 kom. praška za pecivo
2 g šećera
2 g soli
500 g tikvica

Započni pripremu

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jaja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 prašak za pecivo i 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog). Zamesite testo i stavite da odstoji barem tri sata u frižideru. Nakon toga razvucite testo i stavite preko iseckanu tikvu, crni luk i masline. Pecite u rerni dok tikva ne bude mekana i ne dobije lepu rumenu boju. Prijatno!

izvor:maxi.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.