
HRSKAVA ĆURETINA IZ RERNE
Sastojci:
400 g ćurećeg filea isečenog na trakice
Marinada ↓
180-200 ml jogurta
1/2 kašičice soli
3 kašike rendanog parmezana
1/2 kašičice suvog vlašca
1/2 kašičice suvog peršuna
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice tucane paprike, po želji
Za hrskavost ↓
krupne prezle (panko ili domaće)
hrskavi luk, opciono
Sos ↓
2 kašike kisee pavlake
3-4 kašike mleka
so, biber po ukusu
1 čen belog luka
sitno seckani sveži peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Meso izlupajte čekićem za meso, isecite na trakice i stavite sa strane. U posudi pomešajte sastojke za marinadu pa dodajte meso. Dobro sjedinite i ostavite da odmori 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga meso uvaljajte u mešavinu prezli i hrskavog luka pa ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok meso fino ne porumeni. U međuvremenu sjedinite sastojke za sos. Ukoliko je potrebno dodajte još mleka za gustinu kakvu volite. Poslužite vruće štapiće uz osvežavajući sos.
izvor:milinkuvar.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.