HRSKAVI PILEĆI RAŽNJIĆI
Juče sam nekoliko sati provela u kuhinji. Nije mi ta situacija strana, ali u poslednje vreme imam malo vremena samo za to. Kod mene kuvanje za blog nije samo kuvanje, tu je i fotografisanje koje često oduzima istu količinu vremena kao i samo kuvanje. Ne alim se, samo kažem ☺ Tako sam juče pripremila nekoliko novih recepata koje ću podeliti sa vama ovde. Jedan od njih su ovi super hrskavi pileći ražnjići! Jednostavna i svima poznata stvar samo malo drugačije upakovana!
Belo meso često pohujem, to je jedno od onih guilty jela koje obožavam. Uslovi su da bude hrskavo, dobro začinjeno i sočno – sve u jednom! Ovi ražnjiću su sve to ali su još plus i lepši na oko ☺ Jednostavni su za pripremu, evo i recepta.
Sastojci:
400 g belog mesa
2 jajeta
2 kašike mleka
100 g brašna
2 šake prezli (koristila sam panko)
1 kašičica tucane ljute paprike
1/2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica suvog origana
1/2 kašičice bibera
1 kašičica soli
ulje za prženje
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle pa ga izlupajte. Nemojte preterivati, ne treba da se raspada. Izlupano meso isecite na trakice širine 3 cm. Posolite sa obe strane i ostavite da odstoji 10-ak minuta. Za to vreme u većoj činiji pomešajte brašno, prezle, so, biber, tucanu i dimljenu papriku i origano. U odvojenoj posudi viljuškom izmutite jaja sa mlekom i malo soli.
Meso zatim navucite na ražnjiće kao kada pravite lepezu od papira. Zatim meso dobro uvaljajte u brašno, pa u jaja pa ponovo u brašno. Pržite na dobro zagrejanom ulju ali ne na najjačoj temperaturi, već nekoj srednjoj. Po 4-5 minuta je dovoljno po strani. Poslužite ih uz salatu i sos po želji.
izvor:milinkuvar.com