HRSKAVI PILEĆI RAŽNJIĆI

HRSKAVI PILEĆI RAŽNJIĆI

Juče sam nekoliko sati provela u kuhinji. Nije mi ta situacija strana, ali u poslednje vreme imam malo vremena samo za to. Kod mene kuvanje za blog nije samo kuvanje, tu je i fotografisanje koje često oduzima istu količinu vremena kao i samo kuvanje. Ne alim se, samo kažem ☺ Tako sam juče pripremila nekoliko novih recepata koje ću podeliti sa vama ovde. Jedan od njih su ovi super hrskavi pileći ražnjići! Jednostavna i svima poznata stvar samo malo drugačije upakovana!


Belo meso često pohujem, to je jedno od onih guilty jela koje obožavam. Uslovi su da bude hrskavo, dobro začinjeno i sočno – sve u jednom! Ovi ražnjiću su sve to ali su još plus i lepši na oko ☺ Jednostavni su za pripremu, evo i recepta.

Sastojci:
400 g belog mesa

2 jajeta

2 kašike mleka

100 g brašna

2 šake prezli (koristila sam panko)

1 kašičica tucane ljute paprike

1/2 kašičice dimljene paprike

1 kašičica suvog origana

1/2 kašičice bibera

1 kašičica soli

ulje za prženje

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle pa ga izlupajte. Nemojte preterivati, ne treba da se raspada. Izlupano meso isecite na trakice širine 3 cm. Posolite sa obe strane i ostavite da odstoji 10-ak minuta. Za to vreme u većoj činiji pomešajte brašno, prezle, so, biber, tucanu i dimljenu papriku i origano. U odvojenoj posudi viljuškom izmutite jaja sa mlekom i malo soli.

Meso zatim navucite na ražnjiće kao kada pravite lepezu od papira. Zatim meso dobro uvaljajte u brašno, pa u jaja pa ponovo u brašno. Pržite na dobro zagrejanom ulju ali ne na najjačoj temperaturi, već nekoj srednjoj. Po 4-5 minuta je dovoljno po strani. Poslužite ih uz salatu i sos po želji.

izvor:milinkuvar.com

Možda će vas interesovati i ovo: