JAGNJETINA PEČENA U PIVU

JAGNJETINA PEČENA U PIVU

Žurim da na brzaka napišem tri rečenice i objavim ovaj tekst, ali mi ne ide. Ne ide jer neke stvari ne možeš da otaljaš, pa sve i da to želiš. Već nekoliko dana se premišljam koji bih to recept mogla da stavim na blog. Da li recept za koktel, da li recept za savršeni smoothie od banane i kivija, da li za pitu zeljanicu, da li samo tekst o nekim finim ljudima…

Nisam svoja ovih dana. Pored onih prijatnih, uživajućih obaveza iskrsle su i neke ne baš mnogo uživajuće. Mrzim ispite i uvek ću ih mrzeti – pretvore me u biljku. Zato sam zaboravila i na jedan od najbitnijih recepata koje sa vama želim da podelim, recept za jagnjetinu pečenu u pivu.

Jednostavno pripremljeno pečenje, lepljivo za prste i dušu. Neodoljivo hrskave korice i magično mekanog mesa ispod nje. Ovaj recept nije moj. Ovaj recept sa vama deli Markova mama, majstor za pripremu jagnjetine.

Pored svega što sam za njenim a i drugim stolovima mogla da okusim, ovako pripremljena jagnjetina spada u TOP 5 jela koje sam ikada jela. Uskrs se bliži, znate šta vam je činiti!

Sastojci:
4kg teška jagnjeća plećka
500ml svetlog piva
so, za dobro usoljavanje
vode da pokrije dno pekača

Priprema:

Uključite rernu na 240˚ stepeni i dobro usolite jagnjetinu. Na dno pekača stavite metalnu rešetku kako bi se meso podjednako peklo sa svih strana. Usoljenu plećku stavite na rešetku u pekaču, sipajte vode da pokrije dno i poklopite.

Pecite 1 sat i 30 minuta, prelijte pivom pa nastavite sa pečenjem na sniženoj temperaturi od oko 215 – 220˚ stepeni još 1 sat. Kada je pečenje gotovo ostavite meso u rerni do služenja kako bi zadržalo temperaturu.

izvor:milinkuvar.com

 

Možda će vas interesovati i ovo: