Bečke šnicle
foto: Shutterstock

Kako da pripremite bečke šnicle

Ručak kom će se svi obradovati.

Sastojci:

4 velike teleće šnicle
6 kašike ulja
2 jajeta
so, biber
2 kašike brašna
100 g prezli
4 kriške limuna
1/2 veze peršuna

Priprema:

1. Šnicle blago izlupati tučkom za meso. Razmutiti jaja, posoliti i pobiberiti. Šnicle uvaljati u brašno, umočiti u jaje i zatim uvaljati u prezle. Pažljivo otresti višak prezli.

2. Pržiti šnicle u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene.

3. Izvaditi šnicle na salvetu, da bi se ocedile od viška ulja. Servirati ukrašene limunom. Uz bečke šnicle, koje se jedu dok su vruće, idu prženi krompiri ili krompir salata, po želji.

Da bi bečka šnicla dobilo karakterističan talasasti oblik, valja je povremeno prelivati uljem u kom se prži.

Izvor: stvarukusa.rs

 

 

 

 

 

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.